Menu
A+ A A-

strikers logo final

H φιλοσοφία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Strikers είναι να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, ώστε οι ποδοσφαιριστές να εκπαιδευτούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο στο ποδόσφαιρο, να μυηθούν στις βασικές και ειδικές δεξιότητες του ποδοσφαίρου και να αποκτήσουν ποδοσφαιρικές ικανότητες κατανοώντας παράλληλα ότι πάνω από όλα είναι παιχνίδι.

Σημαντικό στοιχείο για την ακαδημία, αποτελεί η διαμόρφωση της σωστής νοοτροπίας των παιδιών ώστε να αποκτήσουν στοιχεία αγωνιστικότητας, αυτοπεποίθησης και ομαδικότητας. Επιπλέον, οι προπονητές οφείλουν να είναι δίκαιοι, να σέβονται όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους αντιπάλους και να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς (μέσω της συμπεριφοράς τους μπορούν να αναπτύξουν μια φιλοσοφία που ευνοεί την πρόοδο και την ανάπτυξη των παιδιών), έχοντας πάντα υπόψη τους ότι μετράει περισσότερο η συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι και όχι το αποτέλεσμα ως αυτοσκοπός. θεωρούμε ως δεδομένο ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και σωστής προπονητικής εργασίας και στην ακαδημία μας όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχείο ύπαρξης. Η λειτουργία της ακαδημίας θα βασίζεται στον σωστό προγραμματισμό και την μεθοδική δουλειά. Με την σωστή εκμάθηση της μπάλας, με τμήματα ολιγάριθμα και με προπονητικές μονάδες κατάλληλες των κάθε ηλικιών οι μικροί ποδοσφαιριστές θα διδάσκονται το ποδόσφαιρο με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

 

STRIKERS ΚΑΙ ΑΕΛΙΑ

Όπως θα έχετε παρατηρήσει ανάμεσα στα διαφημιστικά banners στα δεξιά της σελίδας μας υπάρχει και αυτό της ΑΕΛΙΑ. Η ΑΕΛΙΑ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση, που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2013, σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, από ανθρώπους με ευαισθησίες προς τους συνανθρώπους μας, από ανθρώπους που πιστεύουν στην επιτακτική ανάγκη της αλληλεγγύης, της υποστήριξης και έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σκοπός της ΑΕΛΙΑ είναι η συμβολή, στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, και η βοήθεια στους νοσούντες, στην ζωή μετά την νόσο. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Strikers προσπαθώντας να βάλει και αυτή ένα λιθαράκι στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι άνθρωποι της ΑΕΛΙΑ παραχώρησε δωρεάν και με δική της πρωτοβουλία αυτόν τον μικρό χώρο στο site της. Ελπίζουμε στο μέλλον να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο!!!

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Ο αθλητισμός στις μέρες μας, αποτελεί μια θετική αναγκαιότητα για την βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής. Οι γονείς θα ήταν καλό να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, παρακολουθώντας  διάφορες δηλώσεις σπουδαίων αθλητών κυρίως ομαδικών αθλημάτων όπου στο τέλος του αγώνα ακούγονται δυνατά οι λέξεις: ομάδα, συνεργασία, προετοιμασία, πάθος, συγκέντρωση, τακτική, παρέα…Οι λέξεις αυτές, θα ηχήσουν θετικά στο μυαλό του παιδιού…Το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά να δουν τα ομαδικά αθλήματα θετικά... Πολλά παιδιά που έχουν αρχίσει τον αθλητισμό είναι διότι αυτά αλλά και οι γονείς τους έχουν επηρεαστεί θετικά από την παρακολούθηση αγώνων και τις προσπάθειες των αθλητών. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν διαφόρους αθλητές σαν είδωλα τους. Τα παιδιά μέσα από τα ομαδικά αθλήματαπέρα από τις κλασικές δεξιότητες του αθλήματος που έχουν επιλέξει: 

  Παίρνουν στοιχεία  του αθλητισμού πρώτιστα για την συστηματική, σωματική,  ψυχική αλλά και παιδαγωγική τους καλλιέργεια.

  Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να βάζουν πάνω από τη προσωπική προβολή την ομάδα.

  Μαθαίνουν να ακολουθούν τους κανόνες του παιχνιδιού - αγωνίσματος, αναλαμβάνοντας ρόλους και συνεργασία  με τους συναθλητές τους για ένα κοινό σκοπό. Πως θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Επίσης, μπορούν να διδαχθούν τη πειθαρχία και το σεβασμό απέναντι στους κανόνες, τον προπονητή, τον διαιτητή, τον συναθλητή.

  Τα παιδιά μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και έτσι να εξελίξουν τη προσωπικότητα τους και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση τους. Μέσα από την ομαδικότητα τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να σέβονται το ταλέντο ή την διαφορετικότητα των άλλων παιδιών.

  Επίσης, αποκτούν φίλους και μαθαίνουν να στηρίζουν τον φίλο- συναθλητή σε μια δύσκολη στιγμή ή να επιβραβεύουν τις επιτυχίες τους.  

Ο αθλητισμός είναι και ένας ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ θεσμός ο οποίος σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζει την ίδια την κοινωνία και τον πολιτισμό της μέσα στην όποια αναπτύσσεται.  

  Ένα παιδί το οποίο αθλείται εξασφαλίζει ισορροπία και υγεία του σώματος διότι η άθληση βοηθά στην ολόπλευρη  ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου που αθλείται, και στοιχείο της ολοκληρωμένης προσωπικότητας ενός ανθρώπου είναι και το σώμα του. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι προγονοί μας και είχαν δίκιο.

  Επίσης, ένα άτομο το οποίο έχει μάθει από μικρό να αγωνίζεται μέσω του αθλητισμού, έχει εκτός του γυμνασμένου και υγιή σώματος, και περισσότερες πιθανότητες κυρίως ψυχολογικές να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες αργότερα στην ζωή του διότι γνωρίζει το τι θα πει αγώνας, προσπάθεια και ανταγωνισμός.

  Παράλληλα, Ο αθλητισμός είναι επίσης και ένα σημαντικό στοιχείο κοινωνικής ψυχαγωγίας, όχι μόνο για αυτούς που αθλούνται αλλά και για αυτούς που τους παρακολουθούν, το κοινό, οι φίλαθλοι.

   Μια άλλη σημαντική σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία είναι η συμβολή του στο να ευαισθητοποιήσει τους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αποτρέποντας τους να πέσουν σε καταστροφικές “ασχολίες” της σημερινής εποχής. 

  Ο αθλητισμός είναι με απλά λόγια όχι μόνο ζήτημα παιδείας και ψυχοσωματικής ανάπτυξης αλλά και ένα κοινωνικό αγαθό κάθε ανθρώπου. Ας μην ξεχνούμε ότι ο οργανωμένος αθλητισμός, και γενικά ο υγιής αθλητισμός εναντιώνεται και στην βία κάτι το οποίο είναι σημαντικό για μια κοινωνία, ειδικά στην σημερινή εποχή μας όπου έχουμε αύξηση της βίας σε πολλά επίπεδα.

   Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του αθλητισμού είναι ότι ο κόσμος που ασχολείται με τα αθλητικά, αναπτύσσει γνωριμίες και φιλίες  το οποίο είναι σημαντικό στοιχείο στην σημερινή εποχή που αρκετός κόσμος δυστυχώς όλο και περισσότερο απομονώνεται από την κοινωνία. 

Η ομαδικότητα μέσα στον αθλητισμό, αποτελεί μεγάλο σχολείο για την ενήλικη ζωή των παιδιών. Μέσα από τον αθλητισμό διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού και παράλληλα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις ήττες και τις νίκες της ζωής του. Μη διστάσετε να παροτρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. 

Ίσως να μην γίνει ποτέ πρωταθλητής. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα αποκτήσει χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.